Liofilizat z buraka

6 kwietnia 2019

Sok z buraków kiszonych

Sok z kiszonych buraków posiada silne działanie przeciwzapalne i przeciwalergiczne. Skutecznie obniża cholesterol, korzystnie wpływa m.in na układ pokarmowy i funkcjonowanie nerek. Poprawia ukrwienie i wzmacnia kości. Dzięki kwaśnemu odczynowi pH zawiera w sobie sporą dawkę pożytecznych bakterii, które wpływają na poprawę funkcjonowania całego organizmu.

Kiszone buraki swoje lecznicze właściwości zawdzięczają licznym witaminom, minerałom oraz obecności kwasu mlekowego. Co więcej, ten naturalny probiotyk w znaczącym stopniu wpływa na florę bakteryjną jelit, ochrania i wspiera układ odpornościowy. Codzienne spożywanie szklanki napoju z kiszonych buraków zmniejsza ryzyko infekcji oraz przeziębienia.

Lizofilat soku z buraka

Bogaty skład soku z kiszonych buraków zawiera w sobie cenne pierwiastki, do których można zaliczyć m.in witaminy A, C, E, K oraz witaminy z grupy B, a także wapń, fosfor, magnez czy żelazo. Tak kompleksowa formuła zawarta w kiszonych burakach oddziałuje na cały organizm. Dzięki niej, zachowasz zdrowy wygląd, zadbasz o wzrok, a także o układ krwionośny. Produkt ten zalecany jest do stosowania w trakcie ciąży, ponieważ posiada kwas foliowy, który odgrywa kluczową rolę dla prawidłowego rozwoju układu nerwowego płodu. Wysoka zawartość żelaza chroni ponadto przed ciążową anemią.

Liofilizat soku z ekologicznego buraka kiszonego

Proces liofilizacji polega na suszeniu zamrożonych substancji w celu przedłużeniach ich naturalnych właściwości. Produkty zliofilizowane otrzymuje się w formie bezpostaciowych proszków lub nawet grudek, co sprawia, że szybciej się rozpuszczają. Temu procesowi uległ także sok z kiszonych buraków, który finalnie przyjmuje postać tabletek doustnych. Tak przygotowany i zastosowany suplement diety jest niekiedy dużo wydajniejszy i wygodniejszy. Stosowanie tego produktu powinno odbywać się 2 razy dziennie po 1 kapsułce, tuż przed posiłkiem.

Burak kiszony liofilizowany

Liofilizat soku z ekologicznego buraka kiszonego - na co stosować?

Zastosowanie soku z kiszonych buraków jest tak szerokie, że jego spożywanie jest w stanie unormować pracę wielu układów, narządów wewnętrznych oraz uzupełnić niedobory pierwiastków w organizmie.

Sok z buraka stosuje się w przypadku:

  • Chorób jelita grubego, wrzodów żołądka, zespołu jelita drażliwego

  • Chorób układu moczowego, obecności kamieni

  • Grzybicy - usuwa drożdżaki

  • Niepłodności - uzupełnia niedobór kwasu foliowego

  • Napięcia psychicznego, bezsenności, nerwicy, migreny - dostarcza magnez, tryptofan, betaminę

  • Impotencji - zwiększa libido i produkcję testosteronu

Opinie o lizofilacie soku z buraka

Magda, lat 39

Sok z buraka mogłabym pić litrami, zawsze po nim czułam się dobrze i nic mi nie dolegało. Smak jak najbardziej mi odpowiada, a do tego to działanie! Podobno pomaga, tym którzy mają niedobory żelaza.

Oliwia, lat 27

Wyleczyłam się z anemii, a było to możliwe dzięki burakom. Początkowo sok z buraków średnio mnie przekonywał swoim smakiem, jednak miałam na uwadze własne zdrowie.